2-4 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen festivalde geleneksel el sanatları, sergiler, konserler ve gösteriler Tokatlılarla buluştu. Katılımcılar, el sanatlarının yapım süreçlerini yakından görme fırsatı bulurken, birçok farklı sanat dalında düzenlenen atölye çalışmaları yoğun ilgi gördü.
ANADOLU'NUN YAZMACILARI TOKAT'TA BULUŞTU
Festival kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ‘Ahşap Basmacılık/Yazmacılık’ alanında kayıtlı 30’u aşkın yazma ustası Tokat’ta bir araya geldi. Hıdırlık’ta düzenlenen “Anadolu’nun Yazmacıları Tokat’ta” etkinliğinde ustalar, geleneksel yazma desenleri ve baskı kalıplarını sergiledi. Etkinlik sonunda ustalara katılım belgeleri Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu ile MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut tarafından takdim edildi.
TOKAT SOKAKLARINDA KÜLTÜREL ZENGİNLİK
Festival boyunca Sulu Sokak’ta kurulan stantlarda Ahşap Oymacılığı, Urgancılık, Keçecilik, İğne Oyası, Cam Altı Resim, Bıçakçılık, Deri İşleme, Çini ve Tespih Yapımı gibi birçok geleneksel sanat dalından eserler sergilendi. Gök Medrese’de ise Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin karma sergisi ziyaretçilerle buluştu.
SANAT, MÜZİK VE GÖSTERİLERLE DOLU ÜÇ GÜN
Festivalde Tokatlı Yaşayan İnsan Hazinesi Yaşar Güç, kaval yapımı ve icrası ile yer aldı. Hüsn-i Hat, Ebru, Tezhip, Mücevher Sâdekârlığı, Sim Sırma ve Tılsımlı Gömlek sergileri sanatseverlerden ilgi gördü. Karagöz ve kukla gösterileri ile çocuklara yönelik atölyeler de ilgiyle izlendi. Festival programı kapsamında düzenlenen Sema Gösterisi ve “Selçuklu Kıyafetleri Defilesi” izleyenlerden tam not aldı.
UĞUR IŞILAK'TAN TOKAT'TA KONSER
Festivalin son gününde ünlü sanatçı Uğur Işılak, Tokat Hüseyin Akbaş Kapalı Spor Salonu’nda sahne aldı. Konser öncesi Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu ile birlikte Sulu Sokak’taki stantları gezen Işılak, sanatçılarla sohbet etti. Konserde sevilen eserlerini seslendiren sanatçıya Tokatlılar büyük ilgi gösterdi.